Wedstrijd

De Schrijfdag vindt plaats in het Vlaams Parlement, het hart van onze democratie, de plek waar onze samenleving vorm krijgt. Dat vorm krijgen begint met dromen, een ideaal beeld fantaseren van wat een betere samenleving en een betere wereld zou kunnen zijn.
Daarom daagden wij jou uit om te dromen.
Vijf weken op rij schotelden we je een vraag voor. Daarop verwachtten we een antwoord van exact 20 woorden ( ja, exact, dus niet meer of niet minder, dan 20). De beste inzendingen leggen we op de Schrijfdag voor en jij stemt dan mee wie er met de hoofdprijs aan de haal gaat, een lijvig boekenpakket en een verrassing, want Creatief Schrijven bestaat 20 jaar en trakteert!

 

INZENDINGEN

Opdracht week 5

Creatief Schrijven blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Hoe ziet ons perfecte verjaardagsfeest eruit?

Klim in je pen en presenteer in exact 20 woorden jouw idee.
Deadline is donderdagmiddag 6 april.
--

Roselie Weytens

ik focus op onze tegenstellingen zie alleen het verschil tot ik de gelijkenissen zag die ik al zo lang wil

M. Auth

2003-2023 Hieperdepieperdepiep! Aan de vzw om dubbel zo lang te leven! Aan ieder op straat een drankje, potlood en papiertje geven!

Johan Mortelmans

Vandaag het kristallen jubileum van de woordenwegersgilde. Centraal in het Vlaamse halfrond een creatieve woordentaart, gedragen door anonieme, gedreven roergangers.

Rita Boie

Hoe zou het zijn als de hele wereld nu eens samen kwam op dit heerlijk aandoenlijke feest? Vast immens wonderlijk!

Evelien Meulders

Op het feest krijgen we letterkoekjes in overvloed als inspiratie en traktaties van glitterende gelpennen om schitterende verhalen te schrijven.

Li Li Chong

In mijn hoofd schrijf ik al lang een boek uit. Hoeveel keer heb ik tegen mezelf gezegd dat ik erover iets moet schrijven! Ik schrijf in mijn notitieboek, op mijn telefoon,.maar ik ben 6 jaar later nog niet aan begonnen. Ik weet niet wat en hoe, maar in mijn droom heb ik een boek gepubliceerd met de mooiste verhalen van nieuwkomers en leerpunten. Ik heb ook een lay-out in mijn hoofd. Ja, nu is het echt hoogtijd om mijn droom een werkelijkheid van te maken!

Annick Speeleveld

Het mooiste cadeau laat zich heel traag uitpakken: een jaartje erbij! Op mijn verjaardag gaan we poëzie schrijven en voorlezen.

Kim Stessens

Een feestmaal van creatieve woorden, vult de tafels. Verpakte cadeautjes verrassen de zinnen. Twintig schrijfsels dromen van een blad papier.

Lies V

Er zijn zesentwintig genodigden op het feest. Samen vormen ze grote namen, maar vooral kleine verhalen. Ik ken ze allemaal.

paul de bruyne

De fiere Vlaamse leeuw danst een slow met het lam gods op 'eenzaam zonder jou'. Dan kussen ze elkaar hartstochtelijk.

Dirk van Stralen

‘Creatief Schrijven’ zoekt voor haar verjaardagsfeest ‘Lelijke Eendjes’. Doe mee met de Eendenrally! Jij ook – met je Geitje of Wippertje.

Sabine Mous

Ballonnen met letters en klanken om jullie te bedanken voor telkenmale prachtige verhalen, waarachtig of verzonnen, de illusie schalks doorprikt.

Diola Veenstra

‘Creatief Schrijven’ houdt van spanning en viert haar verjaardagsfeest in een enge Escape Room. Horror kleding en pen zijn verplicht!

Lola Maruschka Bertels

Als ze zich nu eens zou omdraaien, dan zag ik de achterkant van haar gedachten. Misschien rust onze liefde daar.

Tim Roose

Wit mee onze sneeuw. Geniet van een stukje vergiftigde appeltaart met twintig kaarsjes. Om sprookjes nieuw leven in te blazen.

Anne-Mie Knaepen

We bakken hopen goed-geluk-koekjes. Met de woorden die op die uitgerolde mini papiertjes staan, schrijven we een waanzinnig gek verhaal.

Lisa Debroyer

Het menu: duizelen met zinnenprikkelende bubbels, gretig slurpen van woordensoep met letters en nagenieten met de inspiratiemoes van het huis.

Elke Van We

Ver-jaar-dags-feest. Vier lettergrepen. Hoe vier je dat? Vier greep op de letter? Feest, Verjaardag. Vier en zeg: dag Verjaar, dag.

Korneel Dobbels

Boek een weekendje weg met al je pennenvrienden. Sla samen een pagina om om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.

Dorien Van Den Broek

En kriebels. Als kruimels achtergelaten op je weg, zie je eindelijk het stukje van de puzzel, precies waar je bent.

Bernd Vanderbilt

Meneer de Voorzitter. Het parlement is iedereen. Doch. De verhalen op de muren van Uw parlement. Zeer uniek. Van ons!

Bernd Vanderbilt

(Oops... Foutje in de eerste versie. Zo is het beter) Meneer de Voorzitter. Dit huis is iedereen. Doch. De verhalen op de muren van Uw parlement. Zeer uniek. Van ons!

Ekster Alven

Als jaren verschijning zijn en onze woorden bronmateriaal voor een huivering, dan ben ik op jouw feest. Om te zingen.

Barbara Jansen

een balzaal met een vloer van vellen papier hier dansen blote voeten ondergedompeld in inkt de woorden uit hun tenen

Hugo Visser

Poëtisch verslingerd aan spetters verse verzen - warm gecreëerd - stante pede voor het letterminnend publiek opgediend als ode aan de muze.

Bernd Vanderbilt

(Damn... Weer fout. 't Is een vrouw, die voorzitter). Mevrouw de Voorzitter. Het parlement is iedereen. Doch. De verhalen op de muren van Uw parlement. Zeer uniek. Van ons!

Paul van Acker

Regenboogkleuren, een doorbrekende zon. De nummers van de dansvloer weerklinken op weg naar huis om het leven verder te vieren.

Wilma Eekman

Een feestelijke woordenketting, die beroemde schrijvers of anonieme grootheden twintig woorden rijker maken. Elke dag één, als een perpetuum mobile.

bas tuurder

porselein in het hoofd van al die tijd karakters verzamelen dat woord in zin in woord vol scherven hart bestaat

Linda Arnst

Duizend kleine gaatjes door groene blaadjes van liefde dromen bloed voelen stromen vlinders in je buik nemen een zachte duik.

Véronique Scheyvaerts

Schrijven is een eindeloos vieren: een ode aan het woord, het aanbidden van de muze en steeds meer van dat.

Mini Dirckx

Laat het een dag zijn waarop woorden onverwachts in zinnen belanden en verhalen vertellen die al lang verteld wilden worden.

Inge Hulsker

Een toplocatie vol tegeltjeswijsheden. We eten taart en toetjes, lezen thrillers en trioletten. Een talig feestje rondom de twintigste letter.

Jeanette Prins

Feestelijke presentatie van een jubileumbundel op twintig inspirerende locaties, met Nederlandse en Vlaamse schrijvers die de twintig hoopvolle verhalen schreven.

Rita Horions

Vermomd als personage uit een boek, is iedereen feestend op zoek, naar boektitels om ter meest, op het twintigste verjaardagsfeest!

Veronique Vermeersch

Zorgvuldig gekozen woorden, voorzichtig flirtend met elkaar, verstrengelen zich uiteindelijk - in perfecte symbiose - tot het ultieme gedicht. Hiep, hiep, hoera!

Joren Janssen

Een boeiend protagonist als beslag, gehuld in een plot van smaakvol slagroom. Een happy ending als kers op de taart.

Fien Wyninckx

Waar wanneer ik wakker word, dezelfde woekerende warmte aanwezig is. Waar we zijn wie we willen, wanneer we dat wensen.

Silke Van Rompaey

Een taart met twintig kaarsjes is niet zo bijzonder, maar een taart met twintig woorden is wel degelijk een wonder.

Kinga Pelka

De kostbare tijd maken we vrij en brengen we samen door, tijdens een huisgemaakt driegangendiner met klinkende glazen en aandacht.

Kyara Derksen

De lucht wordt donker en mijn ogen vallen dicht en toch zie ik jouw onbekende gezicht ronddwalen in de mist

Junior Leroux

Een fijn festijn met twintig taarten en evenveel verjaardagstaartkaarsen. Met muziekklanken en sprankeldranken. Met cadeaubonnen en confettikanonnen. En een pipoclown.

Zakaria Kachchioui

Elke dag is een verjaardag, maar de mooiste verjaardagen ter wereld komen elk jaar terug. Oefening baart kunst. Of niet?

Wim Annerel

We nemen onze pen ter hand en creëren een poëtische kettingbrief, waarbij elk woord een herinnering oproept aan ons 20-jarig bestaan.

Mara Gelderblom

Na een polonaise van zinnen, op de maat van plot en personage, klinkt men het glas op een woord vervolgd.

Wim De Vos

Feest! Met lekkers, letters, taart en taal bakken we woorden tot een verhaal vol slagroom en dromen, al twintig jaar!

Amandine Keppenne

Een wereld met vrede en medeleven is de droom van vele. Maar hoe beginnen we daaraan? Met een glimmende lach.

Liese Van Severen

Twintig letters aan de feestdis, proppen zich vol met woorden, dansen in het rond tot verhalen die wervelen als walsen.

Hilde Schockaert

Een heerlijk buffet van lettersoep en woordenbrij en een dansje met Limerick, Kwatrijn en Haiku erbij! Lijkt dat jullie wat?

Sanne Weckx

Alles uit papier en inkt. Zorgen dat het feestelijk blinkt. Slagroomtaart en tafelbier. Creatief feesten doen we met plezier. Schol!

Victor Nelen

Aan alle woorden, die dansend op slappe koorden, twintig jaar lang bekoorden, stoorden of dromen doorboorden: Dans naar nieuwe oorden.

Yana Daems

Opgeblazen letters als ballonnen in de lucht een wolf en een geit of zeven. Verrukkelijke verhalen. Lang zullen ze leven!

Ann Vanderheyden

Laat ons een boeketje schrijven, niet zomaar letters na mekaar, woorden op een rijtje, maar zinnen die als bloemen lezen.

Jolien Cerpentier

Vandaag proberen we alles een beetje positiever te verwoorden. Ik zag regendruppels dansen op het autovenster tijdens de inspirerende file.

Lennart Vanstaen

Klimmend in onze pen, kijken we in onbekende ogen, geven we onszelf bloot, om elkaar te schrijven. Soms gommen we.

Otto Verdrongen

Blowwalhalla van marihuanalucht en absintzucht tussen goeroegeroep en newagegedoe: als de cancelcultuurbarbaar van huis is, dansen de twintigwoordzinnen op tafel!

Goran Lowie

een dag van denken, doen en voelen. de stemlozen laten eindelijk van zich horen en de doven beginnen te luisteren.

Tim Therry

Een voorleesdag. Twintig verhalen, geoogst uit twintig jaar geschrijf. We nestelen ons als kinderen op een vloertapijt, met een taartpunt.

Styn Grieten

Alternatieve alliteratiewissel van de wacht! Na twintig jaartallen creatieve schrijfsensaties vieren we virtueel vertier met artificiële pseudoartistieke logaritmeartiesten. Zonder drank uiteraard.

Hanneke Middelburg

1. We don’t kill our darlings. 2. Verbannen onze innerlijke criticus. 3. We steal the show (tell everyone!). 4. Glitterschoenen.

Cleo Grabijn

Een grote zaal vol lichtjes met verhalen als behang. Overal leunstoelen met stapels boeken om stilletjes feest te vieren.

Opdracht week 4

Mooie woorden zorgen voor verbinding. Welk compliment kan mensen dichter bij elkaar brengen?

Klim in je pen en noteer in exact 20 woorden jouw compliment.
Deadline is donderdagmiddag 30 maart om 12u.
--

Johan Mortelmans

Mijn vrienden zijn trouwe praat- en luisterpalen,
staande in mijn levensschakeltuin,
waar elke jaargetijde wordt gekleurd door hun oprechte genegenheid.

Joren Janssen

Je bent als een tropisch regenwoud: warm, omhelzend, troostend. Ik ben verslingerd aan je en nestel me tussen jouw meanders.

Jolien Cerpentier

Je leert me de kunst van het helpen. Samen vormen onze handen een kader van inspiratie, een houvast voor later.

Tim Roose

Ik kijk naar jou en zie een betere versie van mezelf, de versie die ik ambieerde en probeerde te zijn.

Diola Veenstra

Wat heb jij een leuk stukje geschreven in precies twintig woorden. Met jou is het leven een feestje. Knap hoor!

Dirk van Stralen

Ik ga helemaal stralen van je. Wat ben jij hartverwarmend. Je doet m’n ‘ijshaasje’ smelten. Het ijs is gebroken. Betoverend!

Véronique Scheyvaerts

Mijn psychiater is een lekker ding. Schaamteloos, in m’n blote kont, je ziel ontsluierd. Vertel me over die van jou.

Eva van Baar

Jij bent voor mij steun, warmte, liefde, humor, thuiskomen, Je bent me zo eigen en toch ben je helemaal jezelf

Junior Leroux

Soms kan het simpel zijn en beantwoordt de vraag per ongeluk zichzelf: (w)élk compliment kan mensen dichter bij elkaar brengen(?)

Sanne Weckx

Rotanmoment: even wegzakken in een biezen stoel om de rust en het genieten te bevorderen; design verweven met de natuur.

Bas Tuurder

Wie denk je wel dat je bent, mens, je haalt me het vel onder de nagels uit en, bedankt trouwens.

Kim Stessens

Woorden beschrijven onmogelijk de schoonheid van de engel in je hart. Jij verschijnt als het licht in ieder zijn nacht.

Jef Broes

Jij bent mijn baken in de woestijn, voor altijd. Al moesten alle schepen en het zand er niet meer zijn.

Silke Van Rompaey

Bedankt dat je dit met mij durfde te delen. We kunnen samen zoeken naar een oplossing of even samen wenen.

Thibaut Coenegracht

Tegenover jou was ik nog nooit zo jong, elke dag een beetje meer; jij trotseerde mijn tijd en overwon haar.

paul de bruyne

De dingen die voorbij zijn, lief, liggen niet achter de rug maar voor ons uit. Ze tonen ons de weg.

Anne-Mie Knaepen

Voor elk kind: “Jouw spontaan lachen en huilen. Wat een vermogen om je te uiten. Ik luister graag naar jou!”

Sofie Bogaerts

Ik voel dat wij op dezelfde golflengte zitten. Net als zielsverwanten. Jij mag mijn hart binnenvaren. Ik wacht op je.

Johannes Menheere

Was je lach een bos, en je schaduw een zee, dan wierp ik me terstond, al boomslingerend in de golven.

PHIL VANDERMEEREN

ALLERLEI EN IEDEREENS DROMEN OPSCHRIJVEN IS DOODGEMAKKELIJK, WANT DOORHEEN DIT VLAAMS PARLEMENTS GLAZEN KOEPEL ZIET MEN EVENTUEEL DE NABIJE TOEKOMST!!!

Christel Deschuyteneer

Sedert mijn kindertijd troost je, luister je zonder oordelen, bewaar je geheimen. Met jou wil ik oud worden, lieve teddybeer.

Martin JOLY

Wat je doet probeer je altijd goed te doen, perfectie kan niet en zo verwacht ik het ook van niemand.

Goran Lowie

Je bent een vruchtbare potgrond: je groeit elke dag meer, vult de ruimte die hij vroeger verbrandde met zijn schaduw.

liesbeth ghekiere

lieve schat, ze noemen je dan 'psychisch kwetsbaar' maar neem van mij aan 'psychisch onkwetsbaar' bestaat niet, niemand is dat. (compliment dat mensen verbindt, 20 woorden)

Inge Hulsker

Als ik alleen wil zijn, ben jij toch een welkome bezoeker. Je kunt er simpelweg zijn, zonder iets te verwachten.

Bernd Vanderbilt

Hoi, wolkenhoofd. Dag, zonnehoed. De pluim is van geen kip met gouden ei. De zachte mus, zij kent dat thuisgevoel.

M AUTH

Complimentje hier, complimentje daar Sommigen worden rood, anderen willen meer Dus onuitspreekbaar allemaal Duimpje omhoog, pluimpje, knipoog voor de eer

Roselie Weytens

Ik hou van de persoon die je bent, hoe je niet weg rent van de manier waarop men je kent

Filip Moorthamer

Ik haat het jou complimenten te geven. Niet om jou, niet om complimenten maar om geven. Ik neem niks terug.

Simon Govers

Hey. Je zegt niet heel veel. Maar toch breng je een hele fijne energie mee. Dat doe je goed. Dankjewel.

Annick Speeleveld

Als ik met jou ben, ga ik zweven zonder een druppel alcohol te drinken, water volstaat, zo puur ben jij.

Tim Therry

Het compliment dat geen middel is en zelfs geen doel, maar een soort verspreking, de loslippigheid van een ijverig hart.

Elke Langenus

Mijn favoriete knabbelkompaan Mijn grappigste vriend Mijn urenlange luisteraar Mijn eindeloze babbelaar Mijn mooiste herinnering Mijn altijd goedgezind Liefste Kind,

Wilma Eekman

Wat een geluk, te mogen zijn wie je bent. Schenk jij de best mogelijke versie van jezelf aan de ander?

Sarah Bauters

Jullie zijn mijn boter, bloem en melk. Met de juiste warmte en de lekkerste kruiding maken we de beste momenten.

Lisa Debroyer

Jij, punt van mijn komma, letter van mijn woord, woord in mijn zin en ik, mijn zinnen op jou(w verhaal).

Hugo Visser

Met enorm respect ben ik je bijzonder dankbaar om die eerste stap van jou naar uiteindelijke verzoening na zinloos gekissebis.

Aerin Thijs

We hadden elkaar nodig, te beseffen dat we elkaar niet nódig hebben. Te beseffen, dat we alleen, óók tezamen zijn.

Hanneke Middelburg

Deze zeven zonnige woorden verdrijven elke wig of wolk tussen jou en mij: ik ben blij dat jij er bent.

Evelien Meulders

Bedankt helpende buur, om mijn zware boodschappentassen met jouw wagen tot aan mijn deur te brengen, terwijl ik fietsend volgde.

Emma Smet

Jij doet ertoe. Een onwaarschijnlijke opeenvolging van toevalligheden bracht ons samen. Op deze rondzwevende ruimterots. Blij dat je er bent.

Jef Lemmens

Ik zie je. Helemaal. Met je talenten, twijfels, dromen. Ik zie je en precies daarom leggen wij connectie. Dezelfde frequentie!

Johan Caerdinael

Een aria, een liefdesverklaring Alleen maar woorden schieten tekort Muziek zorgt voor de openbaring Ik ben steeds aan je verknocht

Soetkin De Vos

'Jouw ogen glinsteren', grijns ik haar toe, 'vol levenslust!' 'Samen de wereld tegemoet dan, met rugzakken bomvol energie?!' schatert ze.

Glenn Dumortier

Als je mij kwam vertellen dat ik jou bij mij mag tellen, dan hield ik met de rest geen rekening.

Jeanette Prins

Ik bewonder de helden die zich onbevreesd uitspreken tegen onrecht, die moedig en oprecht strijden voor gelijkheid in de wereld.

Amandine Keppenne

Je mag trots zijn op je levensweg, evolutie en eindresultaat. Je staat er. Een winnaar van het leven. Goed bezig!

Femke Muylaert

Mijn schoppend bolleke, het verlengde van rammelende eierstokken en de tikkende biologische klok. Nog ongeboren, nu al, mijn grootste leraar.

Hilde Schockaert

Mocht ik jou vandaag niet kennen noch beminnen, dan zou ik jou terstond verzinnen, in woorden die beginnen diep vanbinnen.

Yana Daems

Bedankt dat ik mezelf kan zijn in de spiegel die jij bent. Zonder make-up, filters, geveins en vals gelach. Echt.

Sabine Mous

Jij inspireert me om - sereen, puur, ongecompliceerd - immer aan mezelf trouw te blijven en mijn oprechte ‘ik’ te doen beklijven.

Harlinde Bormans

Weet dat ik luister wanneer je zonder inkt verhalen verzint. Elke zin, elk woord gehoord. Je stem is een omhelzing.

Wim De Vos

Ik pas bij jou zoals jouw jas bij mijn kou: tegen het gemopper van de wereld ben jij de windstopper.

Ann Vanderheyden

Blijf nog maar even dicht bij jezelf, dan kan je later zo mooi worden als je nu al lang bent.

Liese Van Severen

Dromer. Deinend over de golven, staart de zee je afgunstig aan. Ik stap mee in je rubberbootje de regenboog achterna.

Kinga Pelka

Ik doe het niet graag, ben er slecht in, maar jij bent het waard om ruzie mee uit te praten

Otto Verdrongen

Jij bent de amandelbloesem die me rozig en blozig als je vagijntje in de diepte zuigt van het mooiste ravijntje

Greta Vandeborne

Ik stuur een weelderig boeket herfstgetinte knuffels die op je huid landen, omdat je bent wie je bent. Mijn ALLES.

Ekster Alven

Het is als zwarte thee dat ik de kleur van je lippen in zakjes dons en lege onbeschreven schriften stop.

Styn Grieten

Rond jou hangt een gezin samen, kat, terwijl je languit op de troon ligt waarop kortelings mijn vaderschap nog zat

Cindy Vanhove

Jouw vreugde en verbazing trillen perfect samen met mijn woede zodat de warme uitdijende resonantie ons een schuimbekkende horizon biedt.

Eva Van De Putte

Overstroomvriend: vriend waar je hart bij overstroomt als je hem/haar/hen ziet of aan denkt. Kan ook bij gesprekken boven komen.

Cleo Grabijn

Complimenten zijn fijn, daden zijn beter. Laat zien hoeveel je iemand waardeert door gewoon te zijn wie ze zijn.

Sanne Weckx

Jij kan warm vertellen. Wie jou hoort luistert steevast. Je stem past bij je woorden. Dat is wat blij verrast.

Opdracht week 3

Welk woord ontbreekt in onze taal?
Welk woord zou je toevoegen en wat betekent het?

Klim in je pen en presenteer in exact 20 woorden jouw nieuw woord.
Deadline is donderdagmiddag 23 maart om 12u.
--

Matthias Corneillie

Pretacholie: innerlijke of uiterlijke glimlach van amusement bij het terugkijken naar een warm, fijn of grappig moment uit het verleden.

Jolien Cerpentier

Zonnepaneelmoment. Het moment waarop we de zonnestralen op onze huid voelen en er een warme energie door ons lichaam stroomt.

Johan Mortelmans

Rootsdraad: de onzichtbare aard-, lei- en zoekdraad, die elke levenswandel, van alfa naar omega, onmerkbaar leidt naar onze genetische mozaïek.

Véronique Scheyvaerts

Triestomanie, of het verterende gevoel dat je hebt terwijl je geniet van iets leuks dat weldra alweer voorbij zal zijn.

Tim Roose

Verjaardagsbibber: het onvermijdelijke angstmomentje op je verjaardag waarop je brein plots beseft dat je weer een klein beetje doder bent.

Thomas De Visscher

Koffieschuwheid. Het gevoel wanneer iemand je een koffie aanbiedt die je eigenlijk wel wil, maar niet durft aanvaarden uit beleefdheid.

Kim Stessens

Pas op voor de sluipinspiratiespin. Ze stelen dromen en verhalen in de nacht, terwijl je enkel in de duisternis achterblijft.

Greta Fransen

dovemansgeluid , dit is het moment waarop de muziek zo hard staat dat je het zelfs niet meer goed kan horen

Joren Janssen

Woefgeloef: de geheime superkracht van de trouwe viervoeter, om met een kwispel en een lik alle zorgen te doen vergeten.

Soetkin De Vos

Verwonderverkenner: iemand die elke dag opnieuw op zoek gaat naar de verwondering in het leven en hier geluk in vindt.

Huguette Deck

Omama: nu mensen steeds ouder worden en generaties uitgebreider, verdient de mama van oma een eigen naam, gezelliger dan 'overoma'.

Ann Vanderheyden

Woordelen: het waanzinnige menselijke vermogen om letters en klanken in nieuwe combinaties samen te smelten tot begrijpbare en betekenisvolle taal.

Chantal Kuipers

De droom dat je geen dromen nodig hebt. De zon straalt, het milieu floreert, mensen gaan vredig met elkaar om

Emma Smet

Wijspad: De weg die je als vrouw - ondanks dat je liever een andere zou kiezen - neemt om onheil te vermijden.

Joyce Janssens

Vlinderkusjes: ouders die op verschillende manieren veel liefs en kusjes zenden naar hun ongeboren kind heel ver boven de wolken.

Kris De Lameillieure

Als een pakje koeken in elke winkel te krijg: melogunst. - Verboden te hamsteren - Cholesterolvrij - Overdaad schaadt - Wekelijks één inname verplicht.

Anne-Mie Knaepen

Gewetenspoeld. Toestand van gebrek aan schuldgevoel van een minderheid, die enkel uit winstbejag een hele bevolking en haar omgeving hypothekeren.

Junior Leroux

Incognitoveren: stiekem iets doen dat iemand gelukkig maakt, zonder eigenbelang én zonder dat de ander weet dat jij erachter zit.

Toon Mertens

Gebreekbaar. Een gebrek maakt niet gebrekkig, hoogstens breekbaar. Breekbaarheid maakt menselijk en menselijkheid is het hoogste goed. Mens is goed.

Bernd Vanderbilt

Ik vroeg aan haar de taal: "Welk woordje mis je?" " 'Vergrootwoordjes', jij kleine luis. Ik voel je hart niet eens."

Ward Nombluez

Halteangst: De angst die je ervaart als je voor het eerst een nieuw traject met bus, tram of trein aflegt.

Anouk van der Palen

Busbeuheid: De tegenzin die komt kijken bij het dag in dag uit in een overvolle, vertraagde bus te moeten stappen

Annick Speeleveld

Het gaat goed met Corona. Soms zijn we nog bang. Laten we daarom corffelen: knuffelen om de Corona-angst te verjagen.

Elke Langenus

Na een dag vol gehaast en getier Kruipen we weg onder wollig katoen Dekentjesgeluk Brengt ons weer terug Naar toen

bas tuurder

Het is dat ze beter weten wat ze bedoelen met het leven, niet dat ik het daardoor anders begrijp. Wistweil.

Goran Lowie

termentie: verschijnsel dat woorden die alleen bij de allerkleinsten bekend zijn, onbegrijpelijk worden wanneer ze zich ontwikkelen, en dus vergeten.

Aerin Thijs

Gezoendheid. We sluiten onze ogen wanneer we omhoog kijken. Onze wangen voelen rood, zacht en warm. We worden erdoor gezoend.

Silke Van Rompaey

Zakdoekdealer: Die ene persoon die altijd en overal zakdoeken bij zich heeft en deze graag uitdeelt indien nodig. De held!

Hugo Visser

Strooploper: hij die zijn idool achterna holt, bij hem een wit voetje wil halen om in het gevlei te komen.

Hilde Schockaert

Badbubben: het luidop en met eenvoudige woorden je probleem vertellen aan de badeend, zodat de oplossing als vanzelf komt bovendrijven.

Tim Therry

Herkwisten: het onzinnig besteden van de tijd die men voordien niet heeft verkwist aan details die men als onzinnig bestempelde.

Fatiha Berrazi

Biotheekramer: een mannelijke of vrouwelijke theekenner die op markten en braderieën biologisch geteelde thee, infusies en accessoires verkoopt tegen gunstprijs

Sabine Mous

Rustzucht (de; v(m)) 1) de drang, het streven naar rust in ’t leven; 2) de gelukzalige zucht die rust teweegbrengt.

Lisa Debroyer

Gepakt, gezakt en klaar voor vertrek, zaait vergetelweet twijfel. Ik weet dat ik iets vergeet. Ik weet alleen niet wat.

Diola Veenstra

Klimaatexcuus: excuus om onder het klimaatbeleid, ter bescherming van het leefmilieu en tegen de gevolgen van klimaatverandering, uit te komen.

Wilma Eekman

Houvast-me-niet. Voor de winterdip die je deze keer echt negeert en voor het vakantiegevoel waaraan je je koppig vastklampt. Tevergeefs.

Jan Sluimer

De economie stimuleren door oververgrijzing. Mensen worden steeds ouder en willen steeds langer aan het werk blijven. Een aanlokkelijke win-winsituatie.

Ymre Denis

Verjeugding: De wereld terug zien met de blik van wonder die alleen kinderen beschikken. De wereld wordt omgetoverd in een speelplaats.

Cleo Grabijn

Verontwezenen. Verontwaardigd zijn over wezenlijke zaken die er na grondig onderzoek eigenlijk weinig toe doen in het dagelijkse leven.

Riet Van Peer

Uitgerusthuisd: De eigen keuze om afscheid te nemen van de levenslust en vredig te mogen sterven, na verblijf in een rusthuis

Hanneke Middelburg

Bedrempelen: verwijderen van de houten drempel in huis om ruimte te maken voor de geboorte van een splinterkind met drempelvrees.

Roselie Weytens

daar waar onvoorwaardelijk en voorwaardeloosheid nét tekortkomen en niet alles omvatten, daarvoor zou ik "onvoorwaardeloosheid" in het woordenboek willen schrijven

Inge Hulsker

Rondstemmen: bij elke verkiezingen op een andere partij stemmen, omdat je een combinatie van alle verschillende partijen het beste vindt.

Dirk van Stralen

IJshaasje: ijstaart met vanille-ijs in de vorm van een paashaas versierd met gekleurde snoeperijen. Deze ijstaart is zeker het haasje!

Kinga Pelka

Binnenkort een verrassing in de vorm van een zusje of broertje op komst? Het wordt in ieder geval een medekind.

Otto Verdrongen

Artificiële Achterlijkheid (AA) zou een welgekomen tegengewicht vormen voor de creatieve gebreken van algoritmische woordgeneratoren die morsen met degeneratieve middelmatigheid

Ingemar Spelmans

De ervaren taartjesstaarder treft men, tong uit de mond, voor een etalage aan, volledig gebiologeerd door de meest zinnenprikkelende creaties.

Wim De Vos

Voorwoordelijk - wanneer de voorwaarde voor het schrijven van je voorwoord afhankelijk is van wat voor woorden je gebruikt als voorbeeld.

Eva Van De Putte

Oogmijl: de afstand tussen twee mensen die elkaar niet kennen, maar zien dat ze elkaar zullen kruisen op het wandelpad

Harlinde Bormans

Spookdenken: overtuigd van je eigen gelijk tegen de stroom in denken en daarmee iedereen om je heen in gevaar brengen.

Styn Grieten

Soms denk ik dat er eerder te veel woorden zijn dan te weinig waardoor ik onopzettelijk een woordmoord zou begaan

Annick Lanciers

Woordproeverij. We degusteren tongvertederingetjes, gevolgd door gebakken luchtsoufflé en als zoethoudertje wat verloren bloot gelegen op een bedje van nevelsliert.

Yana Daems

Nachtsus: wanneer je om drie uur ’s nachts je huilend kleintje kust. Jezelf troostend sust. Nu ben je nog nodig.

Jef Broes

Vergeetlassen,Een stukje van jou ben ik vergeten. Plots weet ik weer en zonder naad kom ik je liefelijk tegemoet.

H. Deprez

Woordflammatie: wanneer je zo hard moet nadenken om op een woord te komen dat je hersenen bijna letterlijk oververhit raken

Jürgen Voet

Spaarkaartrelatie: relaties waarbij partners bij elkaar met liefdevolle acties 'punten scoren' om dan iets te doen dat ze zelf willen (bv. Café met de vrienden)

Liese Van Severen

Huilende grijze wolken opgejaagd door gure winden drijven donkere gedachten. Doen stilletjes huilen in een hoekje. Het is echt huilweer.

Victor Nelen

Padelleboog: blessure bij een gehypete raketsport, waarbij vier deelnemers doorgaans zonder opwarming hun gouden kooi inwisselen voor een glazen variant.

Opdracht week 2

Opdracht week 2

Welke nieuwe feestdag zou jij invoeren? Waar zouden we, met z'n allen, baat bij hebben en volop van genieten?

Klim in je pen en vat in exact 20 woorden jouw perfecte feestdag samen.
Deadline is donderdagmiddag 16 maart om 12u.
--

Tim Roose

Jaarlijks vieren we onze ‘Gratisdag’, de dag waarop alles met een waarde tot vijftig euro gratis is. Een dure grap?

Junior Leroux

Goednieuwsdag! Via krant, radio, televisie, sociale media of bij de bakker: slecht nieuws, geklaag en paniekzaaierij worden vierentwintig uren gebannen!

Anne-Mie Knaepen

Tante- en nonkeldag! Maar er ineens een feestelijk weekend van; ook meter- en peterdag. Zij geloven tenminste nog in Sinterklaas!

Arno Van Crombruggen

De dag van internationale stilte, om elkaar eens echt te verstaan. Want met woorden wordt al meer dan genoeg gezegd.

Jolien Cerpentier

We vieren het bestaan van de post en sturen een brief naar iemand die we al lang niet hebben gezien.

Nico Vermeersch

Elke dag wens ik alle werknemers een feestdag toe ! Als de wens maar uit het hart van respectvolle werkgevers komt !

Hilse De Groote

Vandaag mag het, alles beslissen. Toch beslis ik niets te beslissen, behalve gelukkig te zijn met wat niet beslist is.

Kim Stessens

Op vrijheidsdag verdwijnen alle schermen. Alle gevangen woorden keren terug naar zee. De enige juiste zin, zwemt mijn hart in.

Soetkin De Vos

'Eindelijk!' mijn mondhoeken vormen zich tot een brede glimlach. 'Niet moeten, maar mogen - feestdag' prijkt er. 'Een vliegtuigticket boek ik!'

Johan Mortelmans

De dag van het @penstaartje. Eeuwenoud en nu wereldberoemd @-teken. Vandaag medewegwijzer voor onze digitale berichten naar de juiste bestemmeling.

Lisa Debroyer

Op deze dag van filantropie geven we water aan dor, zon aan duister en luisteren we -ruisloos- naar elkaars hartengefluister.

bas tuurder

Het is maar zo zo dat vandaag de dag van De Grote Twijfel is, niemand die welles nietes zeker viert.

Christel Deschuyteneer

Benoemd als goud, wereldwijd gezocht maar nauwelijks te vinden. Teveel woorden in een chaotische wereld. Miscommunicatie, misofonie... Een stiltedag alsjeblieft.

Elke Langenus

Laat niemand zitten. Trek het je aan Op de dag van de inclusie komt de laatste rij vooraan te STAAN

Bernd Vanderbilt

Schat, op deze extra dag leef ik alleen voor jou, wordt tegen nieuw genot verteld: ‘Een eeuw heb ik gewacht.’

Jan Sluimer

Een baaldag in de lente, zomer, herfst of winter. De keuze is reuze en wordt soms uitgebreid in een schrikkeljaar.

Fatiha Berrazi

Op knuffeldag tikt ons hart sneller dan een granaat, geborgen en vrij in elkaars armen op de klank van stilte

Thibaut Coenegracht

Dag van de stilte. Vier de reflectie, laat meningen eens achterwege en oogst de rijkdom die niet spreken kan bieden.

Joren Janssen

Schrijf-met-de-hand-dag, waarop vluchtig ruilt met duurzaam, onvolmaakt perfect verdringt en we beseffen dat er niets mis is met mens zijn.

Noa Geudens

Een jaarlijkse feestdag 'vrij': je viert iets of je viert niets en doet alsof aka een extra dag betaald verlof.

M. Auth

Een feestdag persoonlijk maken Met mijn verlofdag eraan vast wanneer ik verjaar één jaarmoment genietend van wat “mezelf zijn” is

An Peeters

Iedereen draagt zijn binnenste buiten. Agenda’s onverborgen. In kapsels van gedachten vind je de antwoorden die je altijd al zocht.

Evelien Meulders

Dag van de muffin start voor elke burger met het afhalen van een gratis exemplaar.We eren zachtheid als verbindingsmiddel.

Chantal Kuipers

Wetteloosheid De dag van wetteloosheid om te zien dat we allemaal beesten, gemaakt om te overleven, zijn. Niets meer dan dat

Tim Therry

Omdat sneeuw een zeldzaamheid wordt, wordt elke sneeuwdag een nationale feestdag. Thuis het wit vanachter glas aanschouwen, bij hete chocolademelk.

An Spoelders

Een dag waar onze eigen zin het van de maatschappij haalt en wat we doen, niet door haar wordt bepaald.

Greta Fransen

Een dag zonder geweld op TV of radio en enkel positieve berichten , daar zou iedereen een goed humeur van krijgen .

Hilde Schockaert

Elke eerste maandag van de maand nodigen we buren uit om onder de maan te dansen tot het dinsdag wordt.

Hugo Visser

Een 'maak-je-niet-druk-dag' met kansen te over voor humor, een glimlach, een luisterend oor, bemoediging en hartelijkheid in omgaan met elkaar.

Silke Van Rompaey

Haal die waterpistolen al maar naar boven. Heb je er geen? Begin al maar te lopen! Ik wil ook Songkran!

Kinga Pelka

De vertraagdag. Een dag lang bewust leven. Zijn we sneller geneigd om te appreciëren en waarderen, als we niet rennen?

Inge Hulsker

Niksdag. Durf te niksen. Kijk nergens naar, luister nergens naar. Gewoon voor je uit staren en je gedachten laten gaan.

Petra De la Bruyere

Gewoon jezelf zijn, gewoon tevreden zijn, gewoon gewoon doen, want gewoon gewoon doen is al zot genoeg op deze 'Gewoondag'.

Tannekin Coninx

We vieren de stilte In de geruststelling van onze ademhaling We vieren de stilte In de erkenning van ons bestaan

Aerin Thijs

Dag van het Handschrift. Handgeschreven boodschappenlijsten, manuscripten, bekentenissen, agendaatjes, ideeën, dromen, doelen, liefdes- of vriendschapsbrieven, recepten, tatoeages. Handgeschreven, handgevoelde zoenen.

Jef Broes

Een feestdag met een nieuw gelaat. Een dag dat niemand, iemand haat. Gewoon een dag dat van jou dromen mag.

Liese Van Severen

Collectief ongelukkig zijn. Eindelijk een feestdag waarvoor we ons eens niet moeten opp(r)eppen. Malheur is de algehele teneur. Joggingpak toegestaan.

Wilma Eekman

Het feest van Passie en Spel. Voor iedereen die levenslang wil spelen. Als antigif tegen - tja - zowat alles dat misloopt.

Sascha Beernaert

(Drenkeling) In haar ogen drijft een zee aan boten die op huiden stranden wanneer haar kust onverhoeds de mijne kust

Wim De Vos

Donderomdag - we denken om: mijn hoed wordt jouw schoen, jouw taal mijn tong. Zo worden onze ogen van ons allemaal.

Elise Vos

Dag van de asieldieren. Één dag per jaar om deze dieren in de bloemetjes te zetten is echter onnoemlijk weinig…

Inge Vandamme

Een feestdag voor al mijn vrienden wanneer het mijn verjaardag is, zo vieren we eeuwig samen en ik nooit alleen.

Hanneke Middelburg

Gooi je haren los dag: geen mitsen en maren, geen innerlijke censurist, geen uitstel, maar doen wat je werkelijk verlangt.

Karen Decroos

Een feestdag waarop we ons unieke zelf, helemaal op de eerste plek zetten. Voor onszelf zorgen! Dat is zelfzorg-dag! Genieten!

Otto Verdrongen

Tijdens het feest van het schrijven dansen kleine en grote woorden liefdevolle zinnen terwijl ik stiekem haar lichaam ga ontginnen

Annick Speeleveld

Dag van de zee! We vieren de toekomst! Voetstappen in het zand verdwijnen in de golven. Wat brengt de toekomst?

A. G.

Een dag Digi Detox. Een dag waarop alle social media offline gaan en iedereen zichzelf kan zijn zonder foto's en video's te willen maken of naar social apps te turen. Een dag van authentieke gesprekken met vrienden en familie, off-grid feestjes en day raves, herbronnen in de natuur en lange wandelingen bij zonsondergang ..

Sabine Mous

Op Wensdag vieren we dromen, verlangens en hoop, en laat eenieder een anders wens, klein of groot, in vervulling gaan.

Davy D'Halluin

De Dag van de Epische Soundtrack, waarbij alles wat je doet, wordt begeleid door heroïsche muziek van een symfonisch orkest.

Wendy Sevenants

Helemaal zonder reden. Vier het leven elke dag. Een uitbundig feestje in je hoofd. Omdat het gewoon kan en mag.

Annick Lanciers

We vieren alle dagen gastvrijheid. Onze deuren staan open, de tafel is gedekt, het bedje gespreid. De angst is weggevlucht.

Anna De Kinder

Leve de ontspandag! Met de benen omhoog op een waterbed. Ogen sluiten, even ontprikkelen. Niets moet. Helemaal zen. Gewoon zijn.

Ann Vanminsel

De feestdag van de avondmens, die begint pas rond kwart na tien. Vandaag word je voor nachtuilerij niet scheef bezien.

Lana Gabriël

Verbeeld je zotte zelf in grenzeloze fantasie op droomdag! Belemmeringen naar de bezemkast. Geen excuus zoals Halloween, Carnaval… Wanneer? Elke dag!

Jeanette Prins

Lachdag. Geniet van dat waar je blij van wordt. Groots of klein, uitbundig of in stilte, een glimlach of schaterlach.

Mara Gelderblom

Winterslaapwoensdag - een lofzang op luiheid, niet langer een hoofdzonde. Bij voorkeur gelijktijdig met de laatste smeltende sneeuwvlokken van het seizoen.

Roselie Weytens

Simpelweg een dag waarop niets echt moet. Waar alles mag en je gewoon je eigen ding doet. Met véél plezier.

Ann Vanderheyden

Laat ons Feestloze dagen eren. Ons laven aan het alledaagse. Leven met genoeg genoegen: een traan, een lach, jouw sproeten.

Philippe De Cock

Doe normaal dag, waarop niet normale mensen voor een dag normaal doen, en daarna wonderdanig stil blijven omdat het kan.

Sanne Weckx

Geweld gesmoord. In respect en taal verwoord. Door onderwijs is de mensheid gediend. Kennis en vrede is wat iedereen verdient.

Yana Daems

Wissel-eens-van-bestaan-dag. Een dag waarop we andermans schoenen aantrekken en zelf ontdekken of grassen groener en brillen rozer zijn dan gedacht.

Styn Grieten

Het feest dat vandaag net zo’n feestdag is als morgen waarop alle mensen voor elkaar en voor de wereld zorgen

Celine Camu

NMBS-dag. Er loopt geen vee op het spoor. Treinen bestaan uitzonderlijk uit voldoende wagons. De trein rijdt verder dan Denderleeuw.

Wouter Rozema

Degene waarop ik je voor het eerste zag. Hoorde lachen, bij me had. De dag die opeens een Dag was.

Cleo Grabijn

Omgekeerde werelddag. Rijk is arm, man is vrouw, iedereen is elkaars tegenovergestelde. Om alles vanuit een ander perspectief te bekijken.

Robbe Geyskens

Dag van de viering, we laten alles even los. In rust en overschouwend inzicht. “Och, het zal allemaal wel zijn.”

Opdracht week 1

Opdracht week 1

Stel dat jij voor één dag alles kon beslissen? Hoe zou de wereld er dan uitzien?

Klim in je pen en vat in exact 20 woorden jouw droom.
Deadline is donderdagmiddag 9 maart om 12u. 
--

Evelyn Merida

Katten hebben de sociale media al in hun greep dus geef ze, als was het maar voor één dag, beslissingsrecht.

Aerin Thijs

Bossen, bloesems, vogels, paden en appels herleven en zorgen ervoor dat wij als mensen niet ver van de boom vallen.

Hendrik Geurts

Een echte minister van cultuur, vooreerst. Een echte zorg voor mensen met zorgen. Een echte mensenwereld voor echte mensen. #FUCKCHATGTP

Jef Lemmens

Badend in vrije tijd stroomt talent richting noodzaak. Het creatieve proces eindelijk opgewaardeerd tot de ultieme meerwaarde van deze maatschappij.

Elisabeth A.M. cox

De onmogelijkheid om ook maar één beeld van de ideale wereld te scheppen bewijst de onmogelijkheid om haar te creëren.

Tim Roose

Vrede en geluk stralen ‘s nachts als sterren op wimpers tijdens het beven van aardbollen in de schaduw van oogleden.

Joren Janssen

Een stevige maar welgemikte duw waardoor België met antipode Nieuw-Zeeland ruilt en, minstens voor even, alles niet meer ondersteboven staat.

Kim Stessens

Letters vis ik uit de soep, woorden zwemmen in zinnen. Mijn verhaal vangt de zee, geen schip dat nog zinkt.

Silke Van Rompaey

De wereld zou stil zijn, maar bruisen. Geen mens die iets te zeggen heeft, geen negatieve gedachten. Enkel overal ideeën.

Sofie Bogaerts

Welkom waardige wereld, waar waarheid, wilskracht, welvaart, waanzinnig wegdromen wordt waargemaakt. Wagenwijd wensen wij welgemeende warmhartige wonderen. Waarop wachten we?

Elke Langenus

De weg naar weg was niet te ver, dacht ze. Geen vleugels nodig om te vliegen. Duizend kilometer op turnpantoffels.

Renilde Thys

'Terug-naar-de-natuur' wet wordt gestemd met aanleg van bos en fiets- en wandelwegen, eenvoudiger leven dichter bij elkaar.

Miguel N

Wellicht net hetzelfde als voorheen, alleen met véél meer revoluties, vrees ik. Want niemand zegt dat ze moeten luisteren, toch?

Inge Hulsker

Wie 'nee' zegt, gaat de gevangenis in. Bedenk goed wat je vraagt, want je kunt altijd een vraag terug krijgen.

Nina Tack

Waarom zou ik de wereld willen veranderen wanneer ik elke dag mijn eigen wereldje naar het kiezen heb. Begin dichtbij.

Noa Geudens

De wereld is beslissingsvrij of ik ben moedig genoeg en aanschouw hoe, zonder inmenging van mij, mijn dag zal ontvouwen.

Johan Dingenen

Een onverdeelde wereld verdeelt de rijkdommen eerlijk over alle mensen van deze aardbol, ongeacht kleur, afkomst, wat een mooi toekomstbeeld!

Bernd Vanderbilt

Jawel. Hoera. Ik win vandaag zomaar een witte vlag, een mildere planeet. Elke kleinste wreedheid krijgt geluk, een mooi vredespijp.

Katrien Dodion

Een dag dromen de nacht daarvoor die ene dag dat mag dan dromen geen angst gewoon dromen van hoop altijd

Junior Leroux

Dat is toch poepsimpel. Vraag het kleinste kind wat nodig is om de wereld mooier te maken, en het zegt…

Ekster Alven

Word ik een godin, vlekken op mijn Maangelaat, om doornige takken op de rug te dragen, onze dromen te verklaren.

Johan Mortelmans

Dag zonder sociale media: weg die stressriool! Badend in een veilige en overzichtelijke structuur: de waterpas voor groot én klein!

Amber Herstraets

De zwoele zon In je haar Woorden in het zand Uitwisbaar Aan het water Zonder zorgen En dromen Van morgen

Xander Berbé

Mhm, dit is écht goed. Mhm ja, en proefde je dit? De wet ‘Gratis tapas voor iedereen’ blijkt een succes.

Annick Lanciers

Weg met perfectie. Ik ben een superzacht kussen: een buik en twee hangende borsten. En ik ben dus ik denk.

Sanne Weckx

Genoeg voor iedereen, pesten verdween Depressie knock out, financieel zelfbedruipend stok oud Godsdienst als privé tijdverdrijf Gezondheidszorg staat buiten kijf.

Koen Verbeeck

Ik veeg de zon weg en leg de sterren allemaal rond de maan. Ik ga er als de bliksem vandoor.

Lisa Debroyer

We lossen onze angstballonnen en varen van jij of ik naar wij, waar onze hartezorgen stromen en landen bij elkaar.

Evelien Meulders

We zijn omringd met warmte en verbondenheid. Zonder creatieve besparingsoplossingen, forse prijzen of onrust voor gepeperde energiefacturen die onderweg zijn.

Tine Uytdenhouwen

Zoveel mooier. Krachtiger, en tegelijk zachter. Wat puurder eigenlijk. Of nee, gezelliger. En goedkoper. Gewoon iets anders, maar dan beter.

Fien De Brie

Hair be gone. Iedereen die wil heeft natuurlijk nog een schoon coupeke, maar losse haren zijn nergens meer te bespeuren.

Liesbet Depuydt

Als onze lijven wetten schrijven en hoofden kopjerollen, haken harten in elkaar, zakt de aarde in zachtheid, komt kracht vrij.

Chantal Kuipers

Ik zou alle landen afsnijden van de overige landen om als eilanden verder te varen over de zeeen. Ultiem vrijheidsgevoel

An Spoelders

Dat de grond overal ter wereld zompig en vruchtbaar is en dat iedereen zelf kiest waar hij oogt en zaait.

Hugo Visser

Verzuring het straatbeeld uit: iedereen dan waarderend benaderbaar. Overal welkom in een cultuurhistorische onderstroom en natuurlijk voedsel wereldwijd: grenzeloze vrede !

Yousra Llouh

Vanaf vandaag geen bommen en geen schoten, geen ineenstortende koten. Vanaf vandaag veel kusjes en veel knuffels, veel rondstrooiende chocoladetruffels.

Cédric Raskin

We slapen met het raam open, vergeten onze opinies en woorden. Spreken in gedachtestreepjes, kijken elkaar verwonderd aan. Glimlachen erom.

Hanneke Middelburg

Poëzie klinkt overal! Speelt met verbeelding, brengt verbinding, verlicht grijs hersengruis tot de nacht huiswaarts keert en wij letterlijk ontwaken.

Matthias Corneillie

En de druk verzachtte toen ze elkaars wangen liefkozend aaiden, waarna een nevel van liefde zich uit de Kamer verspreidde.

Anne-Mie Knaepen

Een kleurrijk palet, alle weer en wind, stralende mensen en dieren, vertrouwen in Moeder Aarde en een heel grote BOEKENKAST.

Fanny Wildemeersch

Alles zou zijn zoals het altijd was, maar ik zou mezelf zien door zijn ogen. Veel beter wordt iets niet.

Cleo Grabijn

Ieder wezen heeft een thuis, genoeg om van te leven. We gunnen elkaar wat we onszelf zouden willen geven.

Tim Therry

Ik gaf iedereen kansen om te verprutsen, telkens nieuwe kansen. Men zag ze, greep ze en mispakte. Maar niemand viel.

Bénédicte Verbeeck

Voor één dag kruipt elk van ons in de huid van zijn of haar tegenpool: zo verandert de wereld voorgoed.

Sabine Mous

Bigbanggewijs smoort een gigantische stofwolk het heelal in de kiem en wordt ons collectief een nieuwe kans op succes geboden.

Kinga Pelka

Missende hulpwerkwoorden Zieken effectief, draaglijk behandeld niets onbewoonbaar zolang er daklozen zijn kinderen bewust van eigen talenten wapens onbruikbaar in slechte handen

Carolien Libbrecht

Vandaag zullen we allemaal de hele dag zwijgen, zodat we morgen elkaar -voor eens en voor altijd- beter kunnen horen.

Jan Sluimer

Een nieuwe dag breekt aan. De zon schijnt en de vogels fluiten. Doe alles met mate maar wel elke dag.

Roselie Weytens

Ik plant naast de ravotweide een voedselbos Waar kinderen en ouders van elkaar leren Onder toezicht van Reinaert de Vos

Fatiha BERRAZI

Kleur. Droom met pen-papier. Verlicht met stilte. Troost met schouder. Heel met natuur. Herverdeel met hart. Verdedig met stem. Wereldhelpdag.

Marieke Ghoos

Eén dag, snel voorbij een eigen gecreëerde wereld blijft om van te genieten volgende dagen positieve ontmoetingen, verrassingen vol geluk !

Elise Vos

Betweterige monden zwijgen. Er is niets dan stilte, af en toe onderbroken door een zucht van verlichting.

Jef Broes

Een nieuwe wereld, kort gerokt en niets verhullend, sereen en door iedereen gekend. Zonder franjes of streken. Kortom, verassend, onthullend.

Hilde Schockaert

Weg met alle kunstlicht. We leven bij zon en maan. Het donker zorgt voor rust en staren naar de melkweg.

Jolien Cerpentier

Vandaag verbind ik mijn gedachten met de jouwe zodat je me kunt herinneren aan alles wat ik niet mag vergeten.

Julie DB

Een paradijs met mokka-ijs. Meer Greta, minder Trump. Meer kwaliteit, meer eerlijkheid. Weg met het gedump. Wolkjes fantasie, kilo’s empathie.

Wendy Sevenants

Vierentwintig uur lang. Onder vuur. Woorden die raken. Voltreffers. Recht vanuit het hart. In het hart. Geen gewonden. Enkel liefde.

Celine Camu

Een hondenallergie is een strafbaar waanidee. Iedereen houdt van de geur van kersenpitten. En ik heb nooit meer koude voeten.

H. Deprez

Ik wacht tot iedereen is bijgebeend. Start vervolgens een nieuwe melodie waarin ieder op eigen ritme en instrument mag componeren

bas tuurder

God schiep de mens. De mens schiep God. Macht. Ik vraag me af: wie komt er het meest bedrogen uit?

Christel Deschuyteneer

De aarde en haar bewoners worden voor één dag toegedekt onder een warm deken van vrede en een alomvattende geborgenheid.

Joke Desmaele

Als ik één dag over de wereld kon regeren... Deed ik dat met een poot zacht als die van teddyberen...

Nico Vermeersch

Mijn huilende pen blijft verder uit liefde vloeien. Nog steeds met kleurloze inkt, speurend naar menselijke voldoening en stralende besluiten.

annelies leysen

De wereld was een dorp waarin iedereen slechts tien stappen van elkaar verwijderd was en elke voordeur altijd openstond. We deelden er ladders en hogedrukreinigers, maar ook liefde, kennis en zorg voor elkaar.

Elke Maes

Doek. Stilte. Een daverend applaus. Groeten. Genieten. Bloemen. Nog meer applaus. Drie kussen. Lovende woorden. Een leven op het podium.

chrys pylyser

Ruis in verbindingen herstellen, elkaars blauwe plekken beroeren. Wit-regels creëren tussen ecologie, mens, wetenschap, politiek en godsdienst. Samen. Denken......

EDDY VANOVERBEKE

Als ingenieuze minister wil ik elk mestoverschot in eco-isomopakjes laten verpakken en inplanteren in diepe mijnschachten in Limburg en Henegouwen Ik, koning, wil de burgerplicht invoeren om als 'knap' benoemd te worden en zelf elke burger te mogen charmanteren. Als kommaneuker wil ik elk punt afzuigen, elke komma verplanten, elke schrijffout dubbeldwars beboeten en alinea's irrigeren met maagdelijke spaties. Als Antwerpenaar verleg ik elke grenssteen van de 'Pàrking' naar buiten zodat de provincieruimte effectief is uitgebreid zonder ingewikkelde aanvragen.

Els Staes

Ik schrijf mezelf de Grondwet in: levenslang gratis aan huis geleverde melkchocolade met hazelnoten voor onderdaan ES met rijksregisternummer ***.

Philippe De Cock

De kleine haartjes vlak boven de navel staan recht. Met mijn vinger streel ik ze terug plat, eentje wil niet.

Véronique Scheyvaerts

Bemin me, ik ben er dan niet. In mijn ivoren toren koester ik de gedachte, voor eeuwig of gewoonweg niet.

wim de vos

Laat ons een touw gooien als grens, de doven en blinden er over trekken en dansen aan de overkant, samen.

Styn Grieten

De wereld is een dromerige schrijfwedstrijd met alleen maar mooie zinnen en er is niemand die per se wilt winnen

Petra De la Bruyere

Laat los die materiele afgunst, geef ruimte aan je innerlijke kinderlijke verwondering en leer weer geven in plaats van krijgen

Ann Vanderheyden

Voor ieder mens minstens een ander aan elke hand om vast en vol te houden en te houden van elkander.

eddy VANOVERBEKE

Als wetenschapper vries ik mijn intelligentie tussen de tijdplooien in en keer terug naar het verleden om naambekendheid te maken. -- Als dwerg beslis ik dat morgen elke reus een ingangsexamen moet doen in Bokrijkhuisjes om binnen en buiten te raken. -- Knap gender-roodkapje wil geen dierendiscriminatie en herschrijf het sprookje door de wolf zelf te verleiden voordat ik naar opa ga. -- Een ambitieuze opticien past via connecties de oog-coëfficiënt aan zodat elke burger een bril of lenzen moet dragen bij decreet. --

Yana Daems

De wereld zou simpel zijn. Als een McDonaldsmenu. Vol kleuren, geen stress. Met wat geluk een speeltje erbij. Happiness.

Wilma Eekman

Met mijn teletijdmachine nodig ik iedereen van goede wil uit voor een date. Locatie, tijd en gezelschap vrij te kiezen!

Martijn Bruneel

Pietspaden gaan enkel naar beneden. Het regent als het mij goed uitkomt. De zon schijnt matig in een blauwe hemel.

Robbe Geyskens

Alleen beslissingsrecht staat haaks op waar een samenleving voor staat. Of doe maar twee klontjes suiker, tegen de contemporaine zuurtegraad.

Klim in je pen

Nog 600 teken(s) resterend