Nieuwe look voor Schrijfdag dankzij Ephameron

15 / 03 / 23

Voor deze feesteditie van Schrijfdag creëerde beeldend kunstenares, illustratrice en auteur Ephameron een prachtige illustratie. Ze kiest ervoor om de “kleine intieme drama’s” in het leven in beeld te brengen. 

Ook voor Schrijfdag ging Ephameron op zoek naar intimiteit. Die vond ze tussen een schrijver en een personage, twee personages of meerdere schrijvers. Schrijven zorgt voor verbinding, wat we in het beeld zien terugkeren. 

Ander werk van Ephameron zag je misschien al in de boekhandel of in het straatbeeld. Haar graphic novel over haar vader en zijn strijd met dementie ‘wij twee samen’ (2015), die overigens werd vertaald in 2019, werd warm ontvangen met lovende kritieken. Haar publicatie ‘Nooit meer alleen’ (2021) verkent nieuw moederschap in al haar vormen. In het straatbeeld zag je van haar hand onder andere de posters voor de Boekenbeurs in 2019.

Gebruikte jij het programma om jouw perfecte Schrijfdag in elkaar te puzzelen? Dat kon dankzij vormgever Anton Marin. Hij ging aan de slag met de illustratie van Ephameron en zorgde voor een affiche, de postkaarten en het programma.

Merci aan Ephameron en Anton Marin voor de mooie beelden!