Duik met VFG in een zee van verhalen

28 / 03 / 21

Inktvis, een zee van verhalen is een een online leertraject voor mensen met een beperking of een ziekte én liefde voor schrijven. Samen met VFG, vereniging voor personen met een beperking of ziekte, stampte Creatief Schrijven dit fijne initiatief in 2020 uit de grond. 

VFG informeert, sensibiliseert en zet haar stempel op een inclusiever beleid. De vereniging verrast graag met een veelzijdig vrijetijdsaanbod én met innovatieve ideeën zoals de Voorleesbende en de VFG-Caféploeg.

Sinds 2017 slaan VFG en Creatief Schrijven ook op de Schrijfdag de handen in elkaar en leggen een Inktvis-parcours aan, op maat van iedereen.

De hele dag staan Danielle Eeraerts, Peter De Voecht en Barbara Van den Eynde, drie Inktvis-schrijfcoaches paraat om alle vragen over Inktvis te beantwoorden, feedback te geven op ingezonden teksten of gewoon een gezellige babbel te slaan.

Ook op het programma: twee Inktvis-schrijfklassen.
Duo schrijven’ waarbij schrijfdocent Barbara Van den Eynde mensen met en zonder beperking stimuleert om samen te creëren. Begeleiders mogen gratis deelnemen.
Met schrijfdocent Peter De Voecht kruipen schrijvers onder de huid van hun personages tijdens de workshop ‘Zet je zintuigen op scherp’.