Drie nieuwe namen infosessies

25 / 02 / 20

We maken maar wat graag drie nieuwe namen voor de Schrijfdag bekend, drie beloftevolle talenten. Niemand minder dan Heleen Debeuckelaere, Mohamed Ouaamari en Thomas van der Meer delen hun kennis en knowhow tijdens de infosessies ‘De schrijver in het mediatijdperk’ en ‘Autofictie’.

Tijdens de infosessie ‘Autofictie’ kan je naast Maartje Wortel en Fleur Pierets ook Thomas van der Meer aan het woord horen. Thomas werd geboren met een andere naam en in een ander lichaam. In zijn boek Welkom bij de club vertelt hij over zijn transitie. Met een gezonde dosis humor doet hij toch op eerlijke wijze verslag van het hele proces. In afwachting van zijn boek kan je alvast  de website van Thomas  bezoeken.

De andere twee nieuwe namen zijn te gast bij de infosessie ‘De schrijver in het mediatijdperk’, waar ze samen met Katrijn Van Bouwel in gesprek gaan over de plaats van literatuur in een wereld van sociale media, bloggen en talkshows.

Mohamed Ouaamari debuteert in maart met Groetjes uit Vlaanderen. Daarnaast is hij columnist voor De Morgen en becommentarieert hij op grappige maar directe wijze het nieuws en de actualiteit. Lees zijn columns op de website van De Morgen.

De derde nieuwkomer is Heleen Debeuckelaere, opiniemaker, auteur en alumna geschiedenis. Heleen heeft een Rwandeese moeder, maar is geboren en getogen in Gent. De thema’s kolonisatie en dekolonisatie vormen de rode draad doorheen haar werk. Ze schrijft voor BRUZZ, De Standaard en De Groene Amsterdammer. Heleen leverde o.a. een bijdrage aan het boek Zwart, een bloemlezing van Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen. Lees daarover dit interview met haar en Melat Nigussie op de website van BRUZZ.

© Foto Mohamed Ouaamari: Jeroen Gijselinckx