Al meer dan 200 tickets de deur uit

09 / 04 / 21

De tickets voor de Schrijfdag vlogen de voorbije weken de deur uit. 
Al meer dan 200 schrijffans tekenen present voor ons online festival van het geschreven woord. Wauw! 

En dat het een festival wordt, daar willen we absoluut voor zorgen. De kans dat we deze zomer kunnen verdwalen op een festivalterrein is klein. Dús brengen wij een beetje festivalgevoel naar jouw huiskamer… mét een mainstage en kleine zalen

Het hoofdpodium staat in Depart Kortrijk van waaruit we de hele dag livestreamen. In de ‘kleinere zalen en op zijpodia’ kan je workshops volgen, het jong geweld van TOTAAL aan het werk zien. Kom luisteren en tank inspiratie bij de auteurslezingen. 

“Ik zie je aan het hoofdpodium!”


Op het hoofdpodium in Depart Kortrijk praat Kortrijkse Letterzetter, Anneleen Van Offel, de dag aan elkaar. Na de openingsshow gaat ze in gesprek met twee andere straffe debutantenHind Eljadid, Marieke De Maré en Valerie Tack.


Na ons debutantenbal, komen we op adem én op verhaal met Esohe Weyden, Salma Nachi en Sayira Maruf. Salma praat over haar nakende debuut en het belang van het Collectief van de Letterzetter, een talentontwikkelingsprogramma voor jongeren. Sayira nam deel aan het inclusieve creatietraject Sesam en pende een verhaal neer over een vluchtelingenkind, wat uiteindelijk resulteerde haar prentenboek ‘Vleugels van papier’.

In de namiddag verwelkomen we Fleur Pierets en Johan de Boose die hun eigen ervaringen in een fictief verhaal goten. Fleur Pierets schreef het rouwproces om haar partner neer in een roman ‘Julian’ en Johan de Boose getuigt over zijn vaderroman ‘Dondersteen’. Welke waarheid vertellen ze als ze hun eigen leven verzinnen? Wat is dat eigenlijk, autofictie?

In een laatste boeiend debat gaat Wim Oosterlinck in gesprek met kritische stemmen Mohamed Ouaamari, schrijver van ‘Groetjes uit Vlaanderen’ en columnist bij De Morgen, auteur Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman, auteur, columnist bij De Standaard en radiostem bij Klara. De vraag die op tafel ligt: is er ruimte voor literatuur die vernieuwend of tegendraads is, wanneer veel literaire schrijvers als sociale mediafiguren, columnisten en tv-gezichten, een onderdeel van de mediacultuur zijn?

Wij kunnen haast niet wachten… tot dan!